Onze visie op de nieuwbouw in Baarn

Bij de ontwikkeling van de nieuwbouw in Baarn hebben we een belangrijk doel voor ogen: de woningen moesten passen bij de omgeving. Geen vreemde eend in de bijt, maar een duurzame verrijking. Zowel in bebouwing als in het groen. Ook belangrijk: de nieuwbouwwoningen krijgen gemiddeld een EPC van 0. Deze waarde wordt toegekend als de technische installaties en manier van bouwen heel energiezuinig zijn.

De mening van omwonenden telt

Omdat de nieuwbouw in een bestaande wijk komt, hebben we de mening van de omwonenden gevraagd over het ontwerp. De reacties waren enthousiast. Het feit dat de plannen zo mooi aansluiten bij wat er is, sprak aan. Ook vonden de bewoners het een geruststellende gedachte dat er volop parkeergelegenheid komt bij de nieuwbouwwoningen.

image alt

Nieuwbouw met karakter

De kwaliteiten van de directe omgeving zie je terug in de plannen, waardoor ieder wijkje een eigen identiteit krijgt. We zijn blij dat we in Baarn mogen ontwikkelen en geven graag iets voor terug. Het kunstwerk van Elly J. Meijer - dat nu op de Gaspard de Coligny-school zit - krijgt een nieuwe plek in het de Elly J. Meijertuin.

Meer lezen over Wonen in Elly J. Meijertuin
Meer lezen over Wonen in De Drakentuin