How to: je nieuwe buren leren kennen

5 april '22

Spannend, je gaat straks verhuizen naar een nieuwe woning in Elly J. Meijertuin. En je bent niet de enige, om je heen betrekken meer mensen hun nieuwbouwwoning. Dat je tegelijkertijd verhuist, schept een band. Een mooie basis voor een gezellige buurt. Hoe zorg je ervoor dat je je buren beter leert kennen? We geven je een aantal tips!

image alt

Ontmoet elkaar op de kijkdag

Tijdens de bouw ga je vast al even kijken hoe je woning vordert, door de spijlen van de bouwhekken heen. Op een kijkdag stellen we de bouwplaats voor je open en zie je van dichtbij hoe de bouw van je nieuwe woning vordert. En heb je meteen de gelegenheid om een praatje te maken met je toekomstige buren.

image alt

Loop gewoon eens langs

Het moment is daar, je woning is opgeleverd en je gaat verhuizen! En je buren ook. Je komt elkaar dan vast vaak tegen. Bijvoorbeeld als je van de bouwmarkt weer thuis komt of als je de verhuiswagen leegt. Loop op zo’n moment eens bij elkaar langs en knoop een praatje aan. Doordat je hetzelfde meemaakt, heb je vast veel gespreksstof. Vraag bijvoorbeeld waar je buren vandaan komen of hoe zij hun woning gaan inrichten.

image alt

Regel samen de schutting of erfafscheiding

Ook in de achtertuin kom je je buren tegen, er staan meestal nog geen schuttingen. En dat is een mooie aanleiding om contact met je buren te leggen. Jullie moet immers nog hetzelfde (laten) plaatsen! Collectief een schutting inkopen, geeft je een kostenvoordeel en zorgt bovendien voor een eenduidige look. Ga eens bij de buren op de koffie en bespreek op het gemak ieders wensen.

image alt

Maak jezelf nuttig

Ben je handig met de klopboormachine, de schilderkwast of de bezem? Help je buren dan eens een handje! Hang een schilderij op, verf een muurtje of veeg de straat aan. Dat soort hulp wordt enorm gewaardeerd. Zo maak je op een nuttige manier met elkaar kennis. En wie weet doet een van de buren ook iets terug voor jou.

image alt

Organiseer een buurtborrel of buurtbarbecue

Is iedereen gesetteld? Dan is een buurtborrel of buurtbarbecue een mooie gelegenheid om elkaar op een ontspannen manier te leren kennen. Doe het ‘American style’: iedereen neemt wat te eten en te drinken mee, en pakt wat tafels en stoelen uit eigen tuin. Je zult zien dat je zo gemakkelijk contact legt én dat het gemakkelijk is om contact te houden.

Je kent vast het gezegde: beter een goede buur…