Korting op je hypotheek met de Groenverklaring!

31 maart '21

Als je een woning in Elly J Meijertuin koopt, weet je zeker dat je voor een milieuvriendelijke en duurzame woning kiest. Dat is goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee! De woningen in dit plan krijgen namelijk een groenverklaring. Met deze verklaring is het mogelijk om bij diverse hypotheekverstrekkers extra rentekorting te krijgen op je hypotheek. Je kunt rekenen op extra voordeel bij de financiering van deze woning.

image alt

Win - win

Veel banken "belonen" namelijk de aankoop van een duurzame woning met groenverklaring met een extra rentekorting. Hiervoor moet de nieuwbouwwoning wel aan een aantal voorwaarden voldoen, onder andere aan BENG2=0. BENG staat voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen. Het drukt de energiebehoefte per vierkante meter woonoppervlakte uit. De wettelijke eis waar nieuwbouwwoningen vanaf 1 januari 2021 aan moeten voldoen is BENG2=30. Dit houdt in dat per vierkante meter woonoppervlakte de energiebehoefte 30 kWh is. Een woning die BENG2=0 heeft, heeft dus geen extra energie nodig om de woning te verwarmen en te koelen. Naast de BENG2=0 eis moet er voor de groenverklaring 100% duurzaam hout worden gebruikt met een FSC, PEFC of Keurhout certificering.

De woningen in Elly J Meijertuin voldoen aan zowel BENG2=0 en worden met 100% duurzaam hout gebouwd. Voor alle woningen wordt dus een groenverklaring afgegeven! Deze kan je terug vinden in het Register Groenverklaring

Rabobank Groenhypotheek

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een GroenHypotheek van de Rabobank. Met zo'n GroenHypotheek krijg je tijdens de eerste rentevast periode 0,5% korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast (over maximaal €150.000,-). Heb je hier interesse in of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de Rabobank.

Duurzaam wonen wordt zo dus de nieuwe standaard. Het is comfortabel, geeft een goed gevoel én geeft financieel voordeel!

Bekijk de woningen
Meer weten over geld besparende duurzaam oplossingen? Lees over de bodemwarmte pomp in de woning
Welke woning kies jij in Elly J Meijertuin? Bekijk de woningen