Steun de Schotse Hooglanders in Baarn

30 juni '21

De Stichting Vrienden van de Rusthoekweide zet zich in om deze unieke weide in Baarn bewoond te houden door de dieren. Het laten begrazen van het weiland door Schotse Hooglanders draagt bij aan het behoud van dit beeldbepalende stukje van het mooie dorp. De stichting ontvangt geen subsidie en is volledig afhankelijk van vrijwillige bijdrages. Ben jij ook zo trots op deze Baarnaren? Deze Schotse Hooglanders grazen vlakbij de Elly J Meijertuin. Lees hier hoe je de stichting kunt steunen.

Voer, hooi, onderkomen en meer

Steun jij de stichting met een bijdrage? Jouw donatie is heel welkom om de weide met haar bewoners, de Schotse Hooglanders, te kunnen blijven exploiteren. Enerzijds is er geld nodig voor het onderhoud van de weide - inclusief een goed onderkomen, de omheining, de waterpomp en elektra - en anderzijds voor de verzorging van de dieren: het voer, hooi en stro plus kosten van de dierenarts.

image alt

Word vriend, sponser, donateur of laat na

Er zijn verschillende manieren om de stichting financieel te steunen. Bijvoorbeeld structureel, door Vriend van de Rusthoekweide te worden of door sponsoring vanuit je eigen bedrijf. Maar de stichting is ook altijd blij met iedere eenmalige donatie. Ook is het mogelijk om in je testament een bedrag op te nemen dat je na je overlijden wilt nalaten aan de stichting. Er zijn dus meerdere mogelijkheden om de stichting te steunen. Ga naar de website van de stichting om de Schotse Hooglanders te steunen.

Ga naar de website

Status: Algemeen Nut Beogende Instelling

De Rusthoekweide heeft de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dat houdt in dat je als donateur je gift kunt aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Lees meer over fiscale voordelen en belastingvrij schenken op de website van de Belastingdienst.