Tips voor een duurzame voortuin

31 mei '21

Duurzaamheid. De media staat er bol van. Bij een droomwoning hoort uiteraard een prachtige groene tuin. Aan de achtertuin wordt meestal veel zorg besteed, maar hoe zit het met de voortuin? Met de volgende tips en ontwerpen maak jij bij je droomhuis in een handomdraai een paradijsje van je voortuin. En dan ook nog duurzaam!

Grassen en zo

In een zonnige voortuin kun je heel goed sfeer creëren met gras in al zijn soorten. Kun jij ook zo genieten van het vrolijke gekwetter van onze gevleugelde vriendjes? Met een vogeldrinkbakje in je voortuin met exotische grassen voelen jouw kleine gasten zich nog meer thuis in jouw voortuin.

Download de voorbeeldtuin Grassen en zo

Bloemengeur

Het inrichten van een voortuin is soms best een uitdaging. Heb jij een voortuin op het zuiden? Dan kun je daar een kleurrijke blikvanger van maken. Combineer bijvoorbeeld eens bloeiende vaste planten met een beukenhaag. Wissel het groen af met een grind als bestrating en creëer zo een heerlijk plaatsje om van al die kleurenpracht te genieten. Je kunt de heerlijke bloemengeur bijna al ruiken!

Download de voorbeeldtuin Bloemengeur

Bladkleuren

Bloeiende planten doen het minder goed in een voortuin die in de schaduw ligt. Dat betekent niet dat je er geen kleurig geheel van kunt maken. Maak jouw eigen levende kunstwerk door vaste planten met bonte bladkleuren te kiezen.

Download de voorbeeldtuin Bladkleuren

Herfstpracht

Dol op de herfst met al zijn uitbundige roodtinten? Met een half-schaduw voortuin geniet je het hele jaar door van deze warme kleuren. Wij geven je de tips hoe.

Download de voorbeeldtuin Herfstpracht

Bloemenfeest

Heb je een iets grotere voortuin waar de zon volop schijnt? Met een kleine boom als middelpunt en het kleurige palet van bloeiende vaste planten waan je je vanaf je bankje op een waar bloemenfeest!

Download de voorbeeldtuin Bloemenfeest

Rozenpracht

Wie aan rozen denkt, ziet ze meestal in het rood of roze in zijn verbeelding verschijnen. De rosa Schneewittchen geeft jouw steenkleurige woning in Skoatterwald een extra chique uitstraling. Vanaf een bankje in jouw diepe zonnige voortuin geniet je uren van deze witte rozenpracht.

Download de voorbeeldtuin Rozenpracht

Afvoer regenwater

Uitgangspunt voor de opvang van regenwater in de tuin is het infiltreren hiervan in de grond. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden; zie de voorbeelden hiernaast. Eventueel kan het regenwater via een
goot naar de straat geleid worden; dit gaat dan naar de wadi’s aan de buitenkant van de wijk. Ten  behoeve van infiltratie van regenwater in de voortuin zal voor de inrichting zoveel mogelijk groen toegepast worden. Dit zorgt daarnaast ook voor verkoeling in de zomer. Een goede keuze voor de verharding (naast de al aanwezige tegels) is om vooral grind toepassen of een andere open verharding zodat het regenwater hierin kan wegzakken.

Regenafvoer Steenbrugge
Regenafvoer Steenbrugge
Zelf invullen [LINK AANPASSEN]
Zelf invullen [LINK AANPASSEN]